Ширења на Балкан: Лидер Либерално-демократске партије Русије, посланик Државне думе Владимир Жириновски огорчен је мапом Турске са плановима утицаја за 2050. годину, извештава дописник РЕГНУМ 16. фебруара.

– Хвала Богу, ово није поседовање, већ само ширење сфере утицаја. Прво морамо живети до 2050. године, а то су сфере утицаја. О чему размишљају? Лудаци можда тако мисле. Дакле, Наполеон је цртао мапе, Хитлер је цртао мапе… Шта је било са тим картама? – тврди Жириновски.

Прочитајте и:

БИВШИ ОФИЦИР КФОР-А ОТКРИО: ЦИА је била умешана у напад на аутобус Ниш-експреса, у злочину учествовали…

Подсећамо, Турска телевизија ТГРТ приказала је у програму мапу на којој се види прогнозирано ширење сфере утицаја Анкаре, саопштила је РИА Новости.

Компанија предвиђа да ће до 2050. Турска проширити своју сферу утицаја на Балкан, Северну Африку, Блиски Исток, Закавказје, Централну Азију и део Русије.

Дакле, на мапи у зони интереса Анкаре налазе се републике Северног Кавказа, Крим, Краснодарска и Ставропољска област, Ростовска и Астраханска регија, Калмикија и делови других региона на југу европске територије Русије, али и Ширење на Балкан

Intermagazin

ОДГОВОРИ

Унесите свој коментар!
Унесите своје име