Командант руског мировног контингента, генерал Мурадов, помогао је јерменској војсци да се извуче из непријатељског окружења.

Недавно се на интернету појавио видео снимак на којем је група јерменских војника повучена из окружења азербејџанских снага из подручја села Хин Тагер иХцаберд у региону Хадрут, у Нагорно-Карабаху.

Након неког времена, јерменско Министарство одбране потврдило је аутентичност видео снимка.

Министарство је појаснило да је операција спасавања постала могућа захваљујући активним акцијама контингента Оружаних снага Руске Федерације, извршавајући мировну мисију у Нагорно-Карабаху, уз посредовање команданта мировних снага, генерал-пуковника Рустама Мурадова.

Како руски медији извештавају, јерменске борце команда је заправо напустила на удаљеним местима, где су били распоређени до пуног размештања руског мировног контингента у Нагорно-Карабаху. Након преноса региона Лачин у надлежност Азербејџана, нормалан пут до њих је пресечен. Комуникација са својима постала је могућа само преко гребена, али тамо су планински путеви убрзо били прекривени снегом, нормалне залихе постале су немогуће, што је војнике ставило на ивицу опстанка. А онда су им послати одреди азербејџанских специјалних снага.

Медији

ОДГОВОРИ

Унесите свој коментар!
Унесите своје име