Обећање украјинских власти да ће вратити контролу над Кримом до 2030. је бесмислица и обмана. Тако је изјаве из Кијева коментарисао копредседавајући Скупштине словенских народа полуострва Роман Чегринец, преноси РИА Новости.

„Штета за народ где постоје такви „слуге“. Посланици владајуће странке спремају још једну превару и пљачку у Украјини. О чему дођавола причају? Које супстанце тамо користе? Крим је био, јесте и увек ће бити руски. Крај. Тачка.“, рекао је он одговарајући на раније најављене планове Кијева.

Према Чегренецовим речима, таква полемика украјинских власти је игра за публику, будући да је „у унутрашњој политици земље све лоше, у спољној политици још горе“.

Он је такође рекао да ће до 2030. године Украјина престати да постоји као држава и да ће поновити судбину Југославије.

Посланици украјинске странке Слуга народа 1. октобра навели су циљеве за 2030. годину према којима би Украјина до тог датума требало да „врати“ Крим и Донбас. Чланови Врховне раде одржали су презентацију, чији је један од слајдова гласио: „Шта је наш заједнички циљ? Године 2030. Украјина је обновила своје суверене границе и постала развијена економија’’.

ИЗВОРpravda

ОДГОВОРИ

Унесите свој коментар!
Унесите своје име