САД треба да почну од себе ако су одлучиле да траже земље које крше међународно право, рекла је портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

Она је реаговала на изјаву америчког државног секретара Ентонија Блинкена да НАТО не планира агресију против Русије и да је једина „агресија која се могла видети претходних година долазила од Русије“.

– Сирија, Либија, Ирак, Југославија – отворена оружана агресија НАТО на челу са САД. У Украјини имамо руководство антиуставних преврата које су реализовали САД заједно са НАТО и ЕУ – навела је она, преноси Спутњик.

Подсетила је да су на Куби, у Никарагви и Белорусији спроведени покушаји свргавања власти уз елементе хибридног рата који су спроводиле Америка и земље НАТО.

Она је оценила да је су за НАТО рутина стотине специјалних операција, чији је циљ мешање у унутрашње ствари суверених држава и промена политичке агенде.

– Тако да овакве изјаве државног секретара нису ништа друго до неуспешан покушај стварања идеолошке базе за Самит демократије. Ако су у Стејт департменту одлучили да нађу агресоре који крше међународно право, онда партнери тај процес треба да започну пред огледалом – закључила је Захарова.

ОДГОВОРИ

Унесите свој коментар!
Унесите своје име