Ово је најчешћих 8 грешака у припремању кафе због којих она није онаква какву желите.1. Прекувавање кафе
Када је укус кафе горак, то је знак да сте је превише кували. Понекад је кривац томе џезва у којој припремате овај напитак, па га једноставно замените. Колико треба спремати кафу, зависи од њене врсте. Подела је сљедећа:
– еспресо два и по минута
– турска кафа 45 секунди у кључалој води
– пржена кафа шест минута

Прочитајте и 

ОДАКЛЕ ВАМ КАФА: Прича о подвигу српских војника Танасија и Јакуља!

2. Преврућа вода
Употреба воде одговарајуће температуре пресудна је у добијању доброг укуса кафе. 100 степени је идеална температура јер се њоме добија најбоља арома и најбољи укус овог напитка.

3. Игнорише се однос кафе и воде
За најбољу кафу, треба користити две кашике кафе и 180 милилитара воде. Наравно, ако желите јачи укус, можете додати још кафе или обрнуто. Само се потрудите да останете што ближи идеалном односу.

4. Користи се претходно самлевена кафа
Иако вам тешко пада да ујутру издвајате време да мељете кафу, много је боље то радити сваког дана пре кувања напитака.

Домаћа кафа
Кафа, извор: википедија

5. Бира се најјефтинија кафа Економичност је добра одлика, али се често дешава да су јефтина зрна кафе истовремено и она најслабија, Уместо што купујете кафу по најнижим ценама, уштедите новац тако што ћете смањити пијење кафе у кафићима и ресторанима.

ПРОЧИТАЈТЕ И

ОВО ЈЕ НАЈВЕЋА ПОРУКА ЖИВОЈИНА МИШИЋА МЛАЂИМ НАРАШТАЈИМА6. Не чувате правилно кафуАко желите да сачувате свежу кафу, држите је у херметички затвореној амбалажи, на хладном и тамном месту. Стаклене и керамичке посуде су најбоље за то.

7. Замрзавање кафе
Упркос томе што можда мислите да се смрзавањем каве чува њен укус, тиме се заправо он руши. Ако се кава не чува у херметички затвореним посудама, она преузима мирисе из фрижидера. Ако је баш морате чувати у фрижидеру, онда провјерите да су посуде са кавом добро затворене. Не враћајте их у фрижидер када једном отворите каву.

domaća kafa

8. Кувате стару кафу
За најбољи укус кафе користите свежа зрна кафе јер она временом губе своју свежину. Обратите пажњу на рок употребе кафе и купујте је у малим количинама.

Извор: Опанак Фото: Википедија

 

ОДГОВОРИ

Унесите свој коментар!
Унесите своје име