Истакнуте уметнице и чуварке традиционалне музике Србије од заборава, Милена Лазаревић Поповић иначе вокална солисткиња Радио-телевизије Србије и Данијела Веселиновић прва дама српске трубе, на радост слушалаца објавиле су спот за нову песму “Никољдан”!

Кроз песму се прожима нит историје, српске традиције и љубави. Од давнина познато је да су момци ишли у војску и рат, а да су девојке, жене, мајке, сестре… остајале саме чекајући их да се врате. Посебно су били тешки тренуци празновања кад се подразумева да породица буде на окупу.

Ова песма је посвећена једној од највећих српских слава – Никољдан, а Данијела и Милена су кроз музику показале како оне то виде и осећају.

Крсна слава је карактеристична за српски народ, јер она представља знак њиховог препознавања и идентификације. Поред огромног духовног значења за цели српски народ, слава поседује и своју ненадокнадиву прагматичну вредност. Захваљујући континуираном преношењу са предака на потомке, она непогрешиво идентификује сродничке односе и везе.

  • Слава носи посебно значење у животу сваког Србина. Она представља фундамент наше културе али и духовности. Текст песме „Никољдан“ Иако садржи емотивну поруку, настојале смо да презентујемо на што аутентичнији и ведрији начин, те се искрено надам да ће иста пронаћи свој пут до срца слушалаца. Уживала сам на снимању у сваком моменту, а да све буде оплемењено и у сегментима архаично, потрудила се колегиница Данијела Веселиновић, виртуоз на инструменту која је све време на снимању спота зрачила позитивном енергијом, каже за Глас јавности Милена.
  • С обзиром на то да ја славим Светог Николу, имала сам велику жељу да ова песма угледа светлост дана. Иако је ово наш први заједнички пројекат, функционисале смо као једна. Било ми је задовољство радити на овој композицији са изузетно вредном и талентованом особом као што је Милена Лазаревић Поповић, прича Данијела.

Познате као пријемчиве интерпретаторке, уверени смо да ће Милена и Данијела публици приредити емотивни ужитак који се дуго памтити, а све у оквиру неговања уметности Србије.

ОДГОВОРИ

Унесите свој коментар!
Унесите своје име