Поводом Међунарoдног дана сећања на жртве Холокауста, делегација Покрета обнове Краљевине Србије (ПОКС) положила је венац на Споменик жртава геноцида у Другом светском рату у оквиру комплекса некадашњег концентрационог логора на Старом сајмишту у Београду.

– Званичан број жртава холокауста никада није утврђен, али се сматра да прелази 6 милиона. У Краљевини Југославији убијени су неки од најзначајнијих представника друштва. Највише убистава се десило у концентрационом логору Бањица и на стрелиштима широм земље. Покрет обнове Краљевине Србије ће се увек борити против сваке врсте екстремизма и злочина према народу без обзира на веру и нацију, изјавио је потпредседик ПОКС Војислав Михаиловић који је предводио делегацију која је одала почаст жртавма Холокауста.

У име Српске краљевске омладине, венац је положила председница подмлатка ПОКС Андријана Чикириз.

Прочитајте и:

Порука Војвођанској партији: Да није Карађорђевића, не бисмо ни имали Војводину

– Холокауст је једна од највећих светских трагедија у историји, у којој су страдали многи становници Краљевине Југославије, који су чинили друштвену елиту. Сећамо се страдања јеврејског и српског народа, одајући пошту жртвама. Злочин попут овог се не сме никада поновити и зато је данашњи дан уједно и опомена, како за садашње, тако и за будуће генерације, изјавила је Чикириз.

ПОКС подсећа да је за датум обележавања жртава страдалих у Холокаусту изабран 27. јануар, дан када су јединице Совјетске армије 1945. године ослободиле највећи нацистички концентрациони логор – Аушвиц.

Извор: ПОКС

ОДГОВОРИ

Унесите свој коментар!
Унесите своје име