Украјина се налази у оквиру граница које нису природне и мора део своје територије да уступи Русији, Мађарској, Пољској и Румунији, изјавио је бивши министар спољних послова Румуније и политиколог Андреј Марга, преноси румунски лист „Адеварут“.

„Одговорно тврдим да се Украјина налази у оквиру граница које нису природне. Она мора да своје територије уступи, Мађарској-Закарпатску област, Пољској-Галицију, Румунији-Буковину. То су територије других земаља“, навео је он.

Русији је предложио да узме Kрим, који је од 2014. године у њеном саставу и Донбас.

Марга је истакао да кијевске власти до сада нису успеле да изграде демократију у земљи.

„Чини ми се да су они далеко од демократије, у Украјини су забрањене партије, контролишу се телевизије, постоје олигарси који напуштају земљу са новцем. Држава из које вец́ина одлази са својим уштеђевинама не може бити ни демократска ни развијена“, објаснио је политиколог.

Он је додао да у Европи нец́е доц́и до стабилности док се тренутни конфликт у Украјини не реши путем преговора са Русијом, Сједињеним Америчким Државама, Немачком, Украјином и Kином и не постигне одговарајући споразум.

Директор Спољне обавештајне службе Русије Сергеј Наришкин изјавио је у априлу да Вашингтон и Варшава разрађују планове за успостављање контроле Пољске над „историјским поседима“ у Украјини.

ИЗВОР b92

ОДГОВОРИ

Унесите свој коментар!
Унесите своје име