Оно што је још више изненадило од самог призора Његове светости како пешачи било је што је ишао сам без обезбеђења

Раздаљину од 9 километара уместо аутомобилом патријарх Порфирије на Велики петак је прешао пешачећи, без пратње, без помпе. И то није јединствен случај, он на посао у Патријаршију свакога дана долази без службеног возила, за то се само сазнало јер је неко враћајући се с посла забележио овај призор.

За многе је фотографија која је јуче објављена на друштвеним мрежама, на којој се види како Његова светост патријарх српски Порфирије пешачи „Мостарском петљом“, била изненађење, али не и за оне који га познају.

Прочитајте и:

Чувар српског војничког гробља у Солуну данас напунио 93 године!

Image

Image

  • То није ништа ново већ његова пракса коју је стекао у Загребу и коју практикује и у Београду, када год може – каже извор близак Његовој светости.

Он се том приликом упутио из патријаршијске резиденције на Дедињу у Саборну цркву на изношење пластанице. Тако је раздаљину од 9 км, уместо да је пређе аутомобилом, препешачио.

  • Поглавар СПЦ на посао у Патријаршију долази без службеног аутомобила, али је сада забележено и фотографијом па је и јавност упозната – сазнаје се из Патријаршије.

Оно што је још више изненадило од самог призора Његове светости како пешачи било је што је ишао сам без обезбеђења, а за њега је изненађење што је ситуација добила толики публицитет, кажу у Патријаршији.

Прочитајте и:

(ВИДЕО) “ШИПЧИЋ ВЛАДЕ ВРЕДИ ВИШЕ НЕГО ТРИ ТИТОВЕ БРИГАДЕ” – Ко је био Владо Шипчић који се борио против комуниста до 1957.

О читавој ситуацији почело је да се прича након што је Владимир Ђурђевић забележио фотографију када се враћао, коју је поделио на свом Фејсбуку уз речи да је направио као „доказ да ни у кога не треба упирати прстом, а при том не видети себе“, а коју су људи почели масовно да деле и коментаришу на друштвеним мрежама наводећи како их подсетила на патријарха Павла.

  • Враћам се са посла, идем кући у Ваљево, током празника. Прелазим „Мостарску петљу“ идем ка Прокопу, и тек што сам закорачио са једне стране, са друге видим неко свештено лице, у мантији, нека „црна тачка“ иде у сурет мени. Нигде никога нема. И негде на пола тог „моста“ видим да је у питању Његова светост патријарх српски Порфирије – описао је сусрет Владимир.
  • Затражих благослов, попричах са њим пар минута као са сваким другим човеком, ко је где пошао и ту се разиђосмо, свако на своју страну. Фотографију сам направио као доказ, да не треба упирати прстом у скупе ауте, говорити да ли они посте ил не посте, да ли су грешни или нису, а при том не видети себе. И ето, наш Патријарх, на овај велики празник, у сред белог дана, на месту где и пешаци ретко шетају, у мантији, без пратње и помпе и „скупих аута“, враћа се са службе пешака у патријаршију – написао је Ђурђевић.

ОДГОВОРИ

Унесите свој коментар!
Унесите своје име