Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) честита свим грађанима Србије Дан победе у Првом светском рату, у ком је Краљевина Србија на челу са врховним командантом, регентом Александром I Карађорђевићем, заједно са савезницима, победила Централне силе.

– Сви јунаци, који су животе и крв дали за отаџбину и нашу слободу не смеју бити заборављени, не само данас, него и сваког другог дана. На данашњи дан, Војска Краљевине Србије, са својим савезнивима, победила је непријатеља и натерала га да потпише примирје. И у ратовима деведесетих, српска војска је сачувала славу својих предака. Херојство наших бораца са Кошара једнако је оном наших ратника са Солунског фронта. Крајње је време да борци ратова деведесетих добију права каква заслужују. Права достојна њихових заслуга – поручио је командант одбране Кошара, пуковник Љубинко Ђурковић, који је као нестраначка личност члан Председништва ПОКС.

Поводом Дана победе у Великом рату, делегација Српске краљевске омладине, подмлатка ПОКС Београд је положила венац на Новом гробљу, на Спомен-костурницу бранилаца Београда.

ПОКС

ОДГОВОРИ

Унесите свој коментар!
Унесите своје име