Блаженопочивши митрополит црногорско-приморски Амфилохије у својим ранијим изјавама и бесједама често говорио да су санкције које је режим Мила Ђукановић увео Русији – највећа срамота Црне Горе.

„Црна Гора Светога Јована Владимира, Светога Саве, Светога Петра Цетињскога остаје вјерна јединокрвној, јединојезичној, јединовјерној благовјерној Русији“, говорио је митрополит Амфилохије.

Казао је, да једна група, „не бих рекао Црногораца него Дукљано-Монтенегрина, по први пут у историји издала је то јединство и ту вјерност“.

„И удруживши се са вјековним непријатељима Цркве божије на овим просторима, са онима против којих се борио Свети Петар Цетињски, само њега да поменемо, они су данас завели некакве санкције Русији на стид и срамоту Црне Горе. Али, то није Црна Гора“, поручио је тада.

Митрополит Амфилохије је 2015. године казао да се нада се да ће ова власт поново наставити да иде оним путем којим је ишла до 2000. године.

“Ако није спремна да се промијени, онда мислим да ће Црногорци морати да је промијене. Ако овако настави она издаје виталне интересе Црне Горе. И већ је то учинила издајом Косова и Метохије, издајом Русије и свега православља и уједињењем са вјековним непријатељима Црне Горе против којих се борио Свети Петар Цетињски. Надамо да ће се промијенити, а ничија није до зоре горјела”, рекао је тада митрополит Амфилохије.

IN4S

ОДГОВОРИ

Унесите свој коментар!
Унесите своје име