Иако је деловало да ће имовина председника Црне Горе стечена парама грађана ове државе трајати довека, начињен је први корак да се то спречи.

Kако јављају медији, креће продаја луксуза који је Мило Ђукановић плаћао државним парама, а већ током наредне недеље на добош иде лимузина којом се возио бивши премијер Црне Горе Душко Марковић, а потом до краја месеца и блинда Мила Ђукановића, сазнаје се у Влади Црне Горе.

Марковић и Мило Ђукановић обојица су се током владавине ДПС возили у “мерцедес-мајбаху”. Kако каже извор из Владе Црне Горе, према садашњем плану, оба луксузна аутомобила биће продата на страној онлајн аукцији. Иде се на страну аукцију како би се постигла што виша цена.

Марковићева лимузина, иако је исти тип аутомобила, била је последње две године у сенци Милове блинде. Према проценама, сваки од ових аутомобила када је купљен, уз додатну опрему, плаћен је око милион евра.

-Обе лимузине биће продате. Прво она у којој се возио бивши премијер и у ту процедуру ће се ући већ ових дана. Потом долази на ред и Ђукановићева. Блинда тренутног председника не иде на продају у исто време, због процедуралних разлога – каже извор.

Kако се сазнаје, биће испоштоване све законске и административне процедуре процедуре међутим, полемике око продаје нема и то је став премијера Здравка Kривокапића и чланова његовог кабинета. Ипак, институција председника Црне Горе мора се поштовати.

-На страну ко је Мило Ђукановић који је ову државу довео до банкрота, али председнику државе не може се ‘одузети’ возило док се не обезбеди друго. Нова Влада Црне Горе поштује институцију председника, али особа која врши ту фунцкију мора да поштује грађане, који су га на ту функцију бирали и не сме да понижава грађане – каже извор.

Још увек се не зна који ће аутомобил бити додељен Милу Ђукановићу:

-Председнику ће бити додељено безбедно возило, како и доликује њему и џепу грађана Црне Горе- каже извор портала „Блиц“.

Осим две мајбах блинде, Влада Црне Горе продаће и остале луксузне аутомобиле који су затечени по министарствима.

-Примера ради једно од министарстава има десет луксузних аутомобила. Биће продато девет и сав новац иде у државну касу – каже саговорник.

Још се утврђује из ког дела буџета потиче Милов луксуз
Иначе, од како је нови кабинет ушао у просторије Владе траје опструкција у Управи за имовину. Тако се још увек не зна из ког дела буџета је Милу купљена блинда, а којом је ишао и на страначке догађаје и возио се и када није био на фунцкији. За сада се не зна прецизно, али се сумња да је новац исисан из Агенције за националну безбедност.

О опструкцији Управе за имовину сведоче и данашњи догађаји. Премијер Здравко Kривокапић је са двојицом министара отишао код директора Управе Блажа Шарановића по извештај о стању државне имовине.

-Међутим, господина Шарановића нисам затекао у канцеларији јер је наводно био на неком састанку, иако је дужан да у то време буде на радном месту. Овакво понашање директора институција Влада неће толерисати – поручио је данас на свом твитер налогу премијер Kривокапић.

(Глас јавности)

ОДГОВОРИ

Унесите свој коментар!
Унесите своје име