Филмски центар Србије успесно је окончао медијацију између продуцената „Хероја са Кошара“ и редитеља Балша Ђога, тако да се снимање филма наставља.

Након несугласица и сукобљених виђења продуцената и редитеља о даљем снимању филма, Филмски центар се укључио у разрешавање спора и успео да нађе компромисно решење којим се омогућава наставак снимања.

„Лично сам дане провела у разговору са странама у спору у покушају да их убедим да личне неспоразуме ставе по страни у циљу очувања теме Кошара и сећања на хероје. Јако смо били поносни што се снима филм Кошаре и јавност је са одушевљењем прихватила чињеницу да се у Србији снима први филм о овој херојској акцији“, каже председница УО Филмског центра Србије Јелена Триван.

Из ФЦС нису, како кажу, желели да догађања унутар филмске екипе, која су мање више уобичајена, надиђу величину и важност филма.

„Зато смо учинили све да се овај спор споразумно реши. Надам се скором наставку снимања и премијери следеће године и захваљујем се на кооперативности коју је показала Омега продукција и редитељ Ђого“, истакла је Јелена Триван.

РТС

ОДГОВОРИ

Унесите свој коментар!
Унесите своје име