Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) захтева од Владе Србије да укине противзакониту и неморалну одлуку да Томислав Николић користи луксузну вилу од 800м2 у Ужичкој 23, на Дедињу, а на терет државног буџета и грађана Србије.

– Захтевамо од државе да престане да плаћа 4000 евра сваки месец за одржавање виле и још милион динара за одржавање чисте воде у базену, као и хитно исели бившег председника Томислава Николића из тог објекта, који је узурпирао. Привилегије бивших председника су према важећем закону огромне и неоправдане. Због тога је овај случај прекорачења таквих привилегија који закон предвиђа, врхунац безобразлука и простаклука, нарочито у ово тешко време у којем грађани живе и у којем се налази држава.

Бившег председника Николића треба да буде срамота, тим пре што добро зна да ова вила има правог власника, а то су потомци др Моачанина, који је био лични краљев лекар, а саградио је пре Другог светског рата за себе и своју породицу. Противправно су му комунисти одузели имовину после „ослобођења“. Томислав Николић би требао да зна да је отето проклето и да има имало морала не би је никада ни користио, а нарочито не сада када нема више ни законско право – истакао је потпредседник ПОКС, Војислав Михаиловић, унук Драже Михаиловића.

ПОКС подсећа да су неке од привилегија које уживају бивши председници републике право на 80 одсто председничке плате до одласка у пензију, право на службене канцеларије, службено возило, дипломатски пасош, помоћно особље у које спада саветник, секретар, телохранитељи и возач.

Прочитајте и:

ПОКС: Албанска полиција угрожава здравље Срба на Косову и Метохији

– Тражићемо измену закона и укидање свих доживотних привилегија за бивше председнике, тим пре што се не ради о једном човеку, него их увек има више. Када се узме у обзир да осим овога постоје и трошкови председничких избора, свакоме је јасно да је република скупља од монархије и то је само један од разлога зашто треба обновити Краљевину Србију – додао је Михаиловић.

ПОКС

ОДГОВОРИ

Унесите свој коментар!
Унесите своје име