Мурал посвећен бесмртним херојима са Кошара осликан на атлетском стадиону у Краљеву, оскрнављен је синоћ, потврдио је за Спутњик Војислав Вукашиновић, председник Удружења ратних војних инвалида, учесник битке на Кошарама који у тој бици био рањен у главу 17. маја 1999. године.

Он додаје да је полиција јутрос била на лицу места и извршила увиђај.

„Ово је, по мени, удар на државу. Ово није удар на нас нити на те момке који су осликани на муралу, истинске и бесмртне хероје. То је лично моје мишљење, а то мишљење дели и доста мојих сабораца“, истиче Вукашиновић.

Мурал посвећен херојима са Кошара у Краљеву.
Деца бесмртних хероја који се налазе на муралу свечано откривају мурал.

Према његовим речима, цртање мурала завршено пре седам, а осликавање је трајало 60 дана. Иако је мурал оскрнављен ноћ уочи свечаног откривања, церемонија је одржана управо да би доказали непознатим починиоцима „да су поново убили те људе који су 1999. погинули на Кошарама“.

Мурал посвећен херојима са Кошара у Краљеву.
Полиција јутрос била на лицу места и извршила увиђај.

Церемонија свечаног откривања мурала почела је извођењем химне Србије коју је отпевало дете из музичке школе. Програм је водио градски већник за културу.

„Деца бесмртних хероја који се налазе на муралу свечано су га открила, а онда су представници свих градских, војних и других институција и учесника битке на Кошарама положили по једну ружу поред мурала“, каже наш саговорник.

Мурал посвећен херојима са Кошара у Краљеву.
 ЛОЛА ЂОРЂЕВИЋ
Присутни су положили по једну ружу поред мурала.

У наставку програма одрецитоване су песме „Вила са Кошара“ и „Хероји са Кошара“.

Церемонији свечаног откривања мурала присуствовали су и тадашњи командант штаба 63. падобранске бригаде Видоје Ковачевић са још двојицом његових војника, пуковник Љубинко Ђурковић, командант одбране Кошара, као и представници добровољаца, граничара, Петог батаљона војне полиције и 125. моторизоване бригаде.

Мурал посвећен херојима са Кошара у Краљеву.
Осликавање мурала трајало је 60 дана.
Фото:  ЛОЛА ЂОРЂЕВИЋ

ОДГОВОРИ

Унесите свој коментар!
Унесите своје име