ПРЕДСЕДНИК Руске Федерације Владимир Путин говорио је данас о геополитичком односу снага у свету и некажњивости САД за све злочине које су починили широм света.

– Наши амерички партнери, да их тако назовемо, претходних година су, како би наводно осигурали своје интересе и своју безбедност, хиљадама граница далеко од своје територије, радили су сурове ствари без икакве реакције Савета безбедности УН. Југославија је бомбардована – под којим изговором? Где је Југославија, а где су САД? Уништили су ту државу – рекао је данас Путин на проширеном састанку колегијума Министарства одбране Руске Федерације, пише РИА Новости.

Он је подсетио на сукобе и проблеме са којима се суочавала тадашња Југославија, али је запитао ко је дао право Американцима да бомбардују једну европску престоницу.

– Нико! Они су сами то одлучили, а сателити су потрчали за њима и климали главом. То је све међународно право – рекао је Путин.

Председник Русије је додао да су Американци ушли и у Ирак, разорили ту земљу и створили од ње легло међународног тероризма.

– Онда се показало да су их „обавештајни подаци изневерили“. А како су ушли у Сирију, шта, уз дозволу Савета безбедности? Не. Раде шта год хоће – рекао је Путин.

ИЗВОР: novosti

ОДГОВОРИ

Унесите свој коментар!
Унесите своје име