Након неоусташке атмосфере са Цетиња, гдје су присталице одлазећег режима, у присуству Брана Мићуновића, најавили етничко чишћење српског народа, за данас је најављен „патриотски скуп“ у Подгорици.

На Цетињу је настала и ова фотографија која симболизује монтенегринско-хрватско братство.

Иста је послата на адресу проусташки настројеног хрватског новинара Велимира Бујанеца, који уређује и води емисију „Бујица“ на Z1 телевизији, а који је уредио у складу са личним свјетоназором.

Интервенција Велимира Бујанеца

Подсјетимо, Бујанец већ неко вријеме у својим егзотичним емисијама коментарише прилике у Црној Гори.

Велимир Бујанец

Тако је, почетком ове године, угостио и првог човјека НВО „ЦПЦ“ Мираша Дедеића, са којим је, у друштву декларисаног усташе и генерала ХОС-а Анта Пркачина, саборског заступника и бившег министра културе др. Златка Хасанбеговића, претресао актуелне друштвено-политичке теме, са акцентом о постојању великосрпске хегемоније и агресије.

Прочитајте и:

Историја Србије од 631. године у кратком снимку: Генијални приказ како се српска карта мењала од Свевладовића до данас

Мирашеви другари

У свом последњем иступу, Бујанец је пружио свесрдну подршку данашњем „патриотском скупу“.

Подсјетимо, ријеч је о неонацисти који је 2014. године осуђен да је кокаином плаћао услуге проститутки, након чега се нагодио с тужитељством признајући да је „дрогом морао куповати љубав“.

Ипак, само годину дана након пресуде, био је позван у ВИП ложи на инаугурацији Колинде Грабар-Китаровић, која је, управо у Бујанчевој емисији, објавила своју кандидатуру за предсједницу РХ.

Према нашим информацијама, данас ће у Подгорици присуствовати и одређен број хрватских држављана, што умногоме говори о карактеру данашњег антицрногорског сабора.

IN4S

ОДГОВОРИ

Унесите свој коментар!
Унесите своје име