Колумбијац се замонашио у Цетињском манастиру: Митрополит црногорско-приморски Амфилохије служио је синоћ у Цетињском манастиру свечано празнично вечерње уочи празника Силаска Светог Духа на Апостоле – Педесетнице, а на крају службе је, чином расе и камилавке, замонашио Сергија Лопеза из Медељина -Колумбија, давши му монашко име Симеон.

Расофорни монах Симеон је рођени Колумбијац и потиче из римокатоичке породице.

Прије неколико година се упознао са Православљем и будући да Православна црква није прилично присутна у Колумбији, неко вријеме је тражио могућност да се повеже са неком од помјесних Православних цркава, саопштено је из митрополије.

Преко тадашњег пароха Епархије буеносаиреске и јужно-централноамеричке Српске патријаршије у Венецуели дошао је до наше цркве и прије неколико мјесеци боравио у нашој парохији у Буенос Аиресу.

„Постао је, ево, сабрат Цетињског манастира, да би се, када то Господ благослови, вратио у своју отаџбину и тамо служио Господу и проповиједао Јеванђеље и био свједок истинске и праве Христове Цркве“, рекао је митрополит Амфилохије након монашења.

Владика је казао да ће Господ дати да монах Симеон ускоро прими и свештенички чин.

„Како би људе које је Господ сабрао око њега водио путевима спасења“, рекао је митрополит Амфилохије.

ИН4С

ОДГОВОРИ

Унесите свој коментар!
Унесите своје име