Српска коалиција НАДА коју чине ПОКС, ДСС и 25 удружења грађана оцењује непролазном оценом рад Владе Србије након годину дана њеног мандата.

 

Раширена корупција, партитократија и лоша кадровска политика су крупни недостаци актуелне власти који се не могу надоместити ни одређеним успесима у фискалној политици и изградњи инфраструктуре.

Влада Србије у другом мандату, након годину дана није заслужила пролазну оцену јер није успела да се избори са корупцијом. Бројне афере које немају никакав епилог указују да нема довољно воље да се оне реше нити да су створени услови за независно и ефикасно судство.

На функцијама у Влади и јавним предузећима често се налазе људи који нису дорасли тим функцијама. Не заслужују их ни по образовању, нити по знању, већ искључиво на основу страначке књижице. Неприхватљиво је да се они много више плаше суда партије, него суда јавности или институција.

Влада Србије није успела да се избори ни са белом кугом, нити са масовним одласком из земље младих и грађана из запуштених делова Србије, јер није обезбедила њен равномерни развој.

Очигледно је да укупни резултати актуелне власти, упркос одређеним успесима, нису довољни да би добила још један мандат након избора следеће године. Српска коалиција НАДА уверена је да су предстојећи избори шанса за успостављање нове власти која ће Србији изградити као демократску, правно уређену државу у којој ће грађани моћи добро да живе од свог рада.

ОДГОВОРИ

Унесите свој коментар!
Унесите своје име