Српска Династија Карађорђевић на бранику отаџбине!

Страница Историја Срба је објавила текст посвећен Карађорђевићима који су у новијој српској историји стали на браник отаџбине. Текст преносимо у целости:
 
На слици видите припаднике наше краљевске породице Карађорђевић који су учествовали у последњем отаџбинском рату, раме уз раме са својим славним претком Карађорђем Петровићем, обновитељем српске државе.
Принц Владимир Карађорђевић, син краљевића Андреја, на првим линијама фронта у Републици Српској Крајини, негде у Далмацији 1993. године.
Принц Томислав Карађорђевић, син краља Александра и брат краља Петра II, на првим линијама фронта у Републици Српској, негде на бихаћком ратишту 1994. године.
Као што знате, почев од свог славног претка, генијалног војсковође и јунака у бојевима Карађорђа, који је лично из првих линија фронта водио своју устаничку војску у све бојеве, па преко његовог сина кнеза Александра, који је као дечак такође учествовао у биткама са Турцима, па преко краља Петра I (пуковника француске Легије странаца), који се као Петар Мркоњић истицао јунаштвом у српском устанку у Херцеговини и Босни 1875-1878, четовао је и на Кордуну и у Лици током 1880их година, па све до његових синова, од којих је старији Ђорђе рањен у боју на Мачковом камену 1914. године, а млађи краљ Александар није избијао из ровова Балканских и Првог светског рата 1912-1918 итд. династија Карађорђевић је увек била уз своју војску на бранику српства и отаџбине.
Карађорђевићи, као војна династија, на сву срећу увек су имали доста мушких потомака, а скоро сви су увек били спремни да раме уз раме са српским војником бране свету српску земљу.
Наш тадашњи шеф државе и узурпатор те позиције која припада српским краљевима Слободан Милошевић нема ни близу неку сличну фотографију у униформи са српским војницима на ратиштима, рецимо на Косову, иако је био врховни командант војске која се тамо борила.
С вером у Бога, за краља и отаџбину!

ОДГОВОРИ

Унесите свој коментар!
Унесите своје име