Брз и укусан рецепт за ужину са медом!

Сви знамо да је Мед  крајњи производ медоносних пчела и да ова намирница има веома широку употребу. Ипак, многи ни данас не знају, или нису сигурни за шта све мед може да се користи.

Мед кроз историју

Стари народи су давно почели да користе мед. У време када нису знали за други извор шећера мед је био природни заслађивач. Мед се током историје није користио само као алтернатива шећеру. Примера ради, у старој Индији мед су користили за кознервирање воћа. Стари Словени, наши преци, су од меда справљали пиће које је нама познато као „медовина“, а које су они својевремено конзумирали у великим количинама. Поред тога, мед су користили и као природни лек. Наиме, данас је од стране модерне медицине потврђена његова улога у побољшању здравља.

Прочитајте и:

У задужбини деспота Стефана догађају се многа чуда – Монахиња Нина о Манастиру Копорин

Заслађивач из природе

Мед се користи као заслађивач чајева, нарочите се саветује његово конзумирање заједно са чајем од липе. Када је у питању заслађивање, мед је јачи и од шећера, стога је потребна мања количина да би се засладио чај. Такође, мед , када се намаже на хлеб, наоручито се препоручује црни хлеб од интегралног зрна, представља богати додатак исхрани.

Мед
Мед, ивор: Max Pixel
Здрава ужина

Многи родитељи се питају шта да спреме својој деци, а да то притом буде здраво. Стога, ево једноставног рецепта за справљање ужине која ће бити здрава и укусна.  Потребан вам је хлеб од интегралног црног брашна, мед и ораси. Насеците хлеб на кришке. Узмите мед и у танким слојевима га намажите на кришке. Када сте намазали мед, на исте кришке хлебе ставите ситно измлевени орах. Уз то можете сервирати и исечену јабуку као додатак ужини.

Брзо и здраво, зар не

Извор: Шајкача

Фото: pixabay.com

ОДГОВОРИ

Унесите свој коментар!
Унесите своје име