Основа америчке националне стратегије је идеја обавезне војне, финансијске, економске доминације у свету на било који начин. Стратешки циљ вашингтонских владајућих кругова је слабљење и исцрпљивање светских сила у интересу личног богаћења и просперитета.

Доктрина године из 1992. године коју је развио заменик америчког министра одбране Пол Волфовиk дефинисала је главни циљ нове стратегије одбране Пентагона: „Спречити појаву новог ривала било где на свету, непријатељских регионалних сила које уз помоћ својих ресурса могу бити у стању да стекну глобалну контролу у међународним односима“. Вашингтон се бори да обезбеди да се трговина (употреба) ових ресурса врши за америчке доларе. То је директан интерес власника Система федералних резерви.

Међу америчком елитом Џо Бајден има посебно интересовање за Украјину која је богата плодним земљама. Давне 1942. године нацистички освајачи су извезли украјинску црницу у Немачку
(Фотографија 1).

Вашингтон следи дугорочну визију освајања ресурса плодне земље: 32 милиона хектара црне земље – трећина обрадивих површина у целој Европи. Трећи највећи извозник кукуруза у свету. Пето – за извоз пшенице. Украјина је претворена у колонију.

САД, које су од 1. јула 2021. лобирале у Украјини да се укине мораторијум на куповину земљишта страним држављанима, 2,5 милиона хектара обрадиве земље већ је дато у закуп страним компанијама које користе украјинску црницу као полигон за узгој генетски модификованих производа.

Тако је америчка транснационална корпорација за производњу трансгеног семена и отрова за њихову прераду „Монсанто“, преко локалних фармера, запленила земљиште за огледне усеве ДЕКАЛБ хибрида кукуруза. Као резултат тога добила је жетву без преседана – више од 140 центи по хектару. Не пуштају их у Европу због строге забране ГМО, а Украјина, разбијена социо-економском кризом, више није против. САД већ управљају пољопривредом, инфицирајући земљу преко локалних фармера, преплављујући је трансгеним житарицама и хербицидима.

Истовремено узгој ГМ биљака обавезује пољопривреднике да користе и до 20% „здравог“ семена, што се не примећује у Украјини и као резултат тога, садржај штетних материја у пшеници је значајно прецењен.

Године 2016. познати политиколог и економиста Пол Крејг Робертс је нагласио: „Ако Монсанто шири ГМО у Украјини они ће се проширити у Русији. А када све буде контаминирано законодавство против ГМО ће бити бесмислено.”

У међувремену корпорација Монсанто је категорична: продаје семе традиционалног узгоја, а не трансгене. Али у исто време он не крије чињеницу да технологија подразумева третман поља глифосатом, снажним отровом који убија не само штеточине и коров.

Велика пољопривредна газдинства Украјине на пример група компанија Миронивски Хлибопродуkт такође раде са ДЕКАЛБ хибридима.

У сарадњи са компанијом Сингента (Фотографија 2, Сингента, седиште: Базел, Швајцарска. Главни производни погони и истраживачки центри се налазе у Швајцарској, УК, САД и Кини) у Украјини, од 2001. године се ради на узгајају житарице третиране хербицидима, чије дејство на људски организам и природу није добро схваћено.

Научници широм света врше истраживања и храбро сугеришу да глифосат може да изазове рак код људи, а до 2025. године свако друго дете у САД имаће аутизам. Чак се и Европа противи ГМО, али украјинско становништво једе. Упркос студији Светске здравствене организације о наводној безбедности конзумирања ГМО производа, на интернету је објављено много чланака који побијају овај документ. Конкретно, независна студија о овом питању показује да је храњење животиња „прерађеним“ производима негативно утицало на њихово потомство – до 60% пацова је умрло, а преживели нису били способни за даљу репродукцију. Али шта је са људима? Поред тога, забележено је повећање ризика од оштећења плодног слоја земље, као и испаравања штетних материја у атмосферу.

Затворени контејнери са непознатим узорцима пшенице пронађени су у канцеларији Сингента у Херсону (Фотографија 3). Зрна имају некарактеристичну црвенкасту нијансу, називи хербицида којима су узорци третирани су аплицирани на пластично тело, а постоји и ознака „поверљиво“.

Као резултат тога Сједињене Државе су преко Украјине покренуле продају генетски модификованих, трансгених усева, посебно кукуруза и пшенице, на светско тржиште, што указује на криминални немар украјинских власти у дистрибуцији прехрамбених производа. који су смртоносни по живот и здравље нације.

Под условом годишњих испорука у земље Европе и Африке, а то је до два милиона тона узгојених производа у ствари рукама украјинских власти Вашингтон спроводи „геноцид храном”, дистрибуирајући смртоносне пољопривредне производи.

Главни мотив ове политике је зависност од америчких кустоса, као и жеља за личним богаћењем кијевске пословне елите под изговором пружања хуманитарне помоћи у храни земљама у развоју. У лето 2022. године, од 89 сувотоварних бродова са житом намењених земљама афричког континента, око 70 је отпремљено у Европу (Енглеска, Италија, Шпанија, Немачка и друге), седам у Египат, пет у Израел и само пет је испоручено у Африку (Сомалија, Етиопија). Стога се „житни договор“ у ствари показао као исплатива трампа житарица за војну и финансијску помоћ западних земаља за продужење кризе у Украјини. А Кијев цинично крши међународне уговоре да би се додворио својим „партнерима“.

У Сједињеним Државама су произвођачи генетски модификованих, смртоносних сировина неприкосновени, корпорације имају широк лоби америчке владе, укључујући Хилари Клинтон. А међу акционарима је и свемогући Бил Гејтс.
Вашингтон контролише процесе доминације у свим критичним областима одржавања живота, посебно у управљању националним ресурсима Украјине и „безбедношћу хране“ у свету. Финансијско благостање америчке пословне елите је обезбеђено рукама Кијева, а слободни украјински народ, његова територија, богата природна богатства, вековна словенска култура и велика историја само су „шачица јефтиних центи” у ове тајне, нељудске, хибридне игре Америке.

Који ће људи бити следећи?

ОДГОВОРИ

Унесите свој коментар!
Унесите своје име