ЋЕРКА РОБЕРТА ДЕ НИРА Један детаљ је одредио његову популарност код људи са наших простора

Роберт де Ниро један је од најпознатијих глумаца свих времена, а један детаљ из његовог живота посебно је интересантан људима са ових простора.

У питању је име његове усвојене кћерке Дрене Де Ниро, која је добила име према реци Дрини. Више детаља никад није објављено, а претпоставља се да је за овај детаљ у њеној биографији ”криво” Андрићево ремек дело ”На Дрини ћуприја”. Иначе, тај податак наведен је у њеној биографији објављеној на ИМБД-у.

Прича се да је овако изгледао његов први сусрет са Србијом и газда Радованом:

Прочитајте и:

СЕРГЕЈ БЕХТЕЈЕВ – ОПРОСТИ БАЋУШКА, ОПРОСТИ РОЂЕНИ

Можда нисте знали: Ево разлога зашто се презимена завршавају на “ИЋ”

У жељи да види Европу и Блиски исток, Де Ниро је 1967. као аутостопер дошао у тадашњу Југославију. На излазу из Ниша зауставио је Радована Ђокића, сељака из села Чокот. Један Нишлија је превео Радовану да млади странац тражи преноћиште. Ђокић га је повезао до своје куће и угостио га као најдражег госта. Сутрадан су га домаћини испратили на пут с погачом и сиром.

Тачно годину дана касније, у лето 1968, у Чокот је стигао фолксваген немачких регистрација. Из аутомобила је изашао главом и брадом онај исти младић. Де Ниро је овог пута остао три дана, а заједно са својим домаћином брао је парадајз, возио поврће на нишку пијацу и заједно а њим продавао.

Из Чокота је кренуо за Грчку, али се убрзо вратио јер је на бензинској пумпи између Ниша и Лесковца примио аутостопера који му је украо новчаник. Ђокић му је дао новац за пут, Де Ниро му је за узврат понудио камеру, што је Радован одбио.

После много година Ђокићи су га видели на филмском платну и тада схватили ко им је био у гостима. Kада је прочитао роман Иве Андрића “На Дрини ћуприја”, Роберт је својој кћери из брака са Дајан Ебот дао име Дрина. Често је ангажовао дадиље из Србије, а дуго година један од чланова његово обезбеђења такође је био Србин.

Извор: Вести-онлине/Стил/Опанак

ОДГОВОРИ

Унесите свој коментар!
Унесите своје име