Носилац парламентарне листе коалиције НАДА, пензионисани генерал Божидар Делић изјавио је данас да су они који од Русије данас траже да се придржава медјународног права, у случају Србије „погазили и последње слово тог права“, односно да из Резолуције Савета безбедности УН 1244 нису испоштовали само оно што је биле у интересу Србије.

„То су биле две ствари, да се наша војска у одредјеном броју врати на Косово и Метохију и да се наш народ врати на Косово и Метохију. А све оно што је било у њиховом интересу, они су то од тадашњих власти Републике Србије обезбедили“, рекао је Делић новинарима код београдске Каленић пијаце.

Нагласио је да су у тој коалицији јединствени у ставу да Србија не може да уведе санкције „братској земљи“, као што је Русија, и према његовим речима, јединој земљи која је у целој историји Србије била на њеној страни.

„Ми поштујемо суверенитет Украјине, поштовали смо га и раније, али знамо да са тим нацифашистичким руководством које је доведено и које је сменило последњег легитимно изабраног председника (Виктора) Јануковича мора да се заврши“, казао је Делић.

Оценио је да се Украјина „мора вратити тамо где је одувек и била“, односно на место пријатеља Русије, али да ће морати да сачека руку помирења председника Русије Владимира Путина, јер је они нису пружили када је Путин упућивао своје захтеве Западу.

Истакао је да су Руси и Украјинци, за Србију два братска народа, која су одувек помагали око Косова и Метохије, као и да су они сада „доведени у ситуацију да ратују медјусобно“.

Beta

ОДГОВОРИ

Унесите свој коментар!
Унесите своје име