Појава руских подморница било стварних било лажних одувек је знало да побуди пажњу на Западу, који су били фасцинирани овим пловећим објектима, па нису биле ретке ситуације када су грађани уочавали та челична пловила и тамо где могу бити и тамо где је то само чиста фикција.

Није баш мали број пута био случај посебно на Балтичком мору уз обалу Шведске да се појавио неки сумњиви објекат за који се веровало да је руска подморница, па је војска утрошила милионе евра трагајући за тајанственим пловилима. Сада после Шведске на ред је стигла и Немачка одакле нам долази вест да се појавила подморница ни мање ни више него да је изронила из језера поред града Kемница (бивши Kарл Маркс Штад) на истоку Немачке, тамо где нема уопште мора јер се град налази уз саму границу са Чешком.

Да је неко рекао руски тенк или оклопно возило још би неко у то поверовао, али подморница у језеру НЕ, уследио је ШОK о коме су се рапсписали немачки медији, а о подморници распреда васколики Kемнитц.

Прочитајте и:

НАДА: Именовање Шмита за високог представника је увођење потпуног протектората у БиХ

Немачки медији објавили су да је група која се представља као „Слободни патриоти Kемница“ у понедељак рано ујутро у језерцу поред замка поставили копију руске подморнице и оставили је у полузароњеном стању уз поруку.

Kако се испоставило у води је плутала конструкција од стиропора висока три метра, усидрена за дно са неколико кочионих дискова.

Радило се о макети која је требала да понесе поруку неслагања ове групе са америчком спољном политиком и политиком коју води НАТО пакт. Поред подморнице са руским обележјима на копну је био истакнут транспарент „Нема рата против Русије“.

Ова акција уследила је када су кроз Kемниц почеле да пролазе америчке војне трупе које су на пролазу кроз Саксонију ка истоку где се одржавају велики маневри НАТО пакта, пише сајт таг24.де.

Њихова порука како јављају немачки медији била је како су они навели у својој поруци: „Не желимо рат. Ова акција има за циљ да покаже да смо у стању да постигнемо велике ствари за мир. Мир у Европи и у целом свету!“, навела је ова група.

Поводом овог инцидента изашла је полиција и утврдила да се не ради о никаквом кривичном делу, већ комуналном прекршају и да за полицију ту нема посла већ да је за овај случај надлежна Kанцеларија за зелене површине.

Макета је касније до обале језера допремљена уз помоћ чамца на весла и одвезена камионом из Kанцеларије зелене површине.

Извор: Курир

ОДГОВОРИ

Унесите свој коментар!
Унесите своје име