Кандидат за председника Србије испред Српске коалиције НАДА (ПОКС, ДСС), др Милош Јовановић присутствовао је свечаној Светосавској Академији у Скопљу, поводом Савиндана који се у Северној Македонији обележава као Национални дан Срба.

“Свети Сава је национални празник свих нас, а поготово Срба у Македонији. Дошли смо да пружимо подршку, и покажемо бригу и солидарност нашем народу по питању одржања нашег народа ван матице, српског идентитета и националне културе”, изјавио је Милош Јовановић.

Јовановић је рекао и да Македонија јесте обележена нашим манастирима, црквама, војним гробљима, и због свега тога она додатно заслужује да водимо бригу о њој.

Говорећи о скупу који су организовале такозване комите испред Никшићког позоришта протестујући због гостовања српског песника Матије Бећковића, Милош Јовановић је осуђујћи такво понашање, изјавио да је овај потез наставак скандалозне и срамотне антисрпске кампање коју води Мило Ђукановић, ударајући на српски народ, цркву и српске великане попут Матије Бећковића.

 

ОДГОВОРИ

Унесите свој коментар!
Унесите своје име